Iedereen weet dat roken slecht voor je is, maar het kost ook nog eens een hoop geld in de maand. Jaarlijks opnieuw gaan de prijzen van een pakje shag en sigaretten gigantisch omhoog en wordt roken een dure hobby. Wanneer je dit als een struikelblok ziet zou het wellicht verstandig en ook voordelig zijn om te stoppen met roken. Op het moment dat je stopt, en dus geen sigaretten of shag meer gaat kopen, dan hou je al snel veel geld over voor andere leuke dingen. Hoe meer je elke maand rookt, des te meer geld zal je besparen als je de stap durft te nemen om te stoppen. Wat dacht je ervan om met het geld dat je over hebt door te stoppen te gaan sparen voor een nieuwe auto, nieuwe kleding, een reis naar het buitenland of gewoon om je spaarrekening mee te vullen?

Hoeveel kan ik besparen als ik stop met roken?
Als je wilt weten hoeveel je kunt besparen als je direct stopt met roken, dan is het antwoord altijd variabel. Iedereen is anders en zal dus ook een andere afname van sigaretten en shag hebben. Je kunt het uiteraard zelf wel makkelijk uitrekenen door de prijs van jou vaste merk shag of sigaretten op te schrijven en daar tegenover te zetten wat je ongeveer rookt. Uiteindelijk zal je hiermee kunnen zien wat je per dag, per week, per maand en zelfs per jaar kunt besparen. Je zal zien dat het totaalbedrag hiervan erg snel op hoogt en het stoppen met roken echt wel loont.

Reken het uit en start met sparen
Een berekening is natuurlijk zo gemaakt, maar sommige mensen geloven er dan toch niets van. Ze passen de berekening aan en zo zal het lijken of het toch niet zoveel kost. Als je stopt met roken, stop dan het bedrag dat je normaal per week uitgeeft aan roken eens in een dichte spaarpot. Wanneer je deze aan het einde van het jaar omdraait, dan zal je schrikken hoeveel geld je eruit haalt.