Het is alweer bijna 2020. Tegenwoordig worden er al veel minder sigaretten gerookt, veel mensen zijn helemaal gestopt met roken. De verkoop van sigaretten wordt ook minder gestimuleerd, zo mogen de verpakkingen in veel winkels al niet meer zichtbaar zijn en zijn de verpakkingen voorzien van afbeeldingen die afschrikken. De pakjes zijn voorzien van teksten als ‘roken is dodelijk’. Er wordt alles aan gedaan om het roken te stoppen.

Ook het roken van tabak in een shisha gebeurt tegenwoordig steeds minder. Het perfecte alternatief daarvoor is het roken van waterpijpsteentjes in plaats van tabak. De steentjes zijn veel minder schadelijk voor de gezondheid. Er zit namelijk geen nicotine en teer in. Daarnaast hebben de waterpijpsteentjes wel een heerlijke smaak en kun je genieten van de heerlijke smaak die eraf komt. De shisha steentjes zijn verkrijgbaar in veel meer lekkere smaken dan het waterpijptabak. Zo zijn de steentjes verkrijgbaar in heerlijke smaken zoals watermeloen, cola, mint, sinaasappel, kokosnoot en nog véél meer!

Hoe werkt het roken van waterpijpsteentjes in een waterpijp?

Je plaatst de vaas en vult hem voor ongeveer de helft met lauw water. Nu zet je de schacht van de waterpijp erop en sluit je de slang(en) aan. Je zet de tabakskop bovenop de schacht en vult deze met de steentjes. Je dekt de waterpijpkop af met aluminiumfolie en prikt daar een aantal gaatjes in. Steek nu een kooltje aan en zorg ervoor dat deze goed gloeit. Het gloeiende kooltje leg je op het aluminiumfolie en door te hijsen aan de slang zal je merken dat er naar een aantal hijsen een rook wolkje ontstaat. Hoe beter de waterpijpsteentjes verwarmt worden, hoe groter de rookwolk zal worden. Ook is de grootte van je rookwolk afhankelijk van welke waterpijp je gebruikt. Waterpijpen zijn in heel veel verschillende soorten verkrijgbaar.